Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kolekcija automobila kakvu do sada niste vidjeli (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Takozvana 'Bela kolekcija' Porsche automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvar Takozvana 'Bela kolekcija' Porsche automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvar Rating: 0

Kolekcija automobila kakvu do sada niste vidjeli (VIDEO)

Advertisement

Takozvana ‘Bela kolekcija’ Porsche automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvarno.

Fanovi Porschea, ali i svi istinski zaljubljenici u automobilie, verovatno bi ostali bez reči pred jednim ovakvim prizorom – ne samo što se na jednom mestu nalazi velika kolekcija modela iz svih epoha ovog nemačkog proizvođača, već su gotovo svi od 65 izloženih automobila ofarbani u belo.

Da doživljaj bude potpun, čitava unutrašnjost zgrade u kojoj se vozila nalaze takođe je bela.

Vlasnik kolekcije želeo je da ostane anoniman, a nije poznata ni lokacija objekta u kome se čuvaju ovi specifični Porschei, osim da su verovatno u pitanju Sjedinjene Američke Države.

Što se tiče izloženih eksponata, tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice. Među glavnim atrakcijama su beli Porsche 959, hiperautomobil 918 Spyder, Carrera GT, ali i nekoliko Porschea 356.

Nisu samo automobili ono što čini “Belu kolekciju” specifičnom. Na spartu ovog objekta smešteni su razni istorijski predmeti koji imaju veze sa Porscheom kao i originalna dokumentacija automobila.

U muzejskim uslovima čuvaju se originalni promotivni posteri, kao i razni asesoari, poput odeće ili putnih torbi sa znakom Porschea, a tu je i biblioteka sa knjigama o Porscheu.

U kolekciju su uvršteni čak i Porsche bicikli.

Pogledajte video koji je o ovom jedinstvenom muzeju snimio “Porsche Club of America”:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: