Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koliko je vremena potrebno BMW-u M5 da stigne do 300 km/h? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Nova generacija modela BMW M5, koja nosi oznaku F90 je jedan „ludački“ brz automobil. Sada imamo prilike da se uverimo koliko je to zapravo on zaista brz. Za on Nova generacija modela BMW M5, koja nosi oznaku F90 je jedan „ludački“ brz automobil. Sada imamo prilike da se uverimo koliko je to zapravo on zaista brz. Za on Rating: 0

Koliko je vremena potrebno BMW-u M5 da stigne do 300 km/h? (VIDEO)

Advertisement

Nova generacija modela BMW M5, koja nosi oznaku F90 je jedan „ludački“ brz automobil. Sada imamo prilike da se uverimo koliko je to zapravo on zaista brz.

Za one koji nisu okoreli ljubitelji modela čiji su konstruktori AMG ili Audi Sport, i koji ne „mrze“ sve ostale automobile, nova generacija BMW-a M5 je automobil koji svakako izaziva divljenje.

Kao što smo već napomenuli, reč je o „ludački“ brzom, luksuznom, prostranom i udobnom automobilu. Danas govorimo o njegovim performansama, koje su jednake performansama pravih super automobila od pre nekoliko godina.

Na YouTube kanalu „AutoTopNL“, osvanuo je video snimak nove generacije modela M5 sa opcionalnim M Driver paketom opreme. Zbog čega je bitno o kom paketu opreme se radi? Pa zbog toga što je na standardnoj verziji ovog modela maksimalna brzina ograničena na 250 km/h, dok to na modelu sa snimka nije slučaj. On može da postigne maksimalnih 305 km/h.

Naime, na video snimku vidimo ovaj model kako postiže brzine od 100, 200 i na kraju 300 km/h, zahvaljujući njegovom V8 agregatu radne zapremine 4,4 litara, koji razvija 600 konjskih snaga.

Na kraju vidimo da je modelu M5 za ubrzavanje iz mesta do 300 km/h potrebno 32,5 sekundi, i još oko 3 sekunde pre nego što postigne maksimalnu brzinu od 305 km/h. Po svemu sudeći, da nema ograničenja, M5 bi mogao da postigne i veću brzinu.

Naravno, moramo napomenuti da ovo nije najbrža verzija modela M5, budući da je kompanija BMW nedavno predstavila M5 Competition, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde, odnosno, za desetinku je brži od standardne verzije. Ne samo to, već je M5 Competition za tri desetinke brži pri ubrzavanju do 200 km/h. O vremenu koje mu je potrebno da postigne 300 km/ još uvek nema informacija, ali verujemo da je i tu bolji od standardnog modela.

Za automobile koji su teški skoro dve tone, to je impresivno, zar ne?

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: