Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koliko konja razvija dvadeset godina star Mercedes C43 AMG, plaćen svega 160 eura? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Benzinski i dizelski motori s godinama gube snagu, a deficit konja pod haubom najčešće je proporcionalan pažnji koju vlasnik posvećuje vlastitom vozilu Nesretni Benzinski i dizelski motori s godinama gube snagu, a deficit konja pod haubom najčešće je proporcionalan pažnji koju vlasnik posvećuje vlastitom vozilu Nesretni Rating: 0

Koliko konja razvija dvadeset godina star Mercedes C43 AMG, plaćen svega 160 eura? (VIDEO)

Advertisement

Benzinski i dizelski motori s godinama gube snagu, a deficit konja pod haubom najčešće je proporcionalan pažnji koju vlasnik posvećuje vlastitom vozilu

Nesretni Mercedes C43 AMG iz video isječka koji možete pogledati u nastavku definitivno nije vidio mnogo dobrih dana u svoja gotovo dva desetljeća na cesti.

Sudeći prema stanju karoserije i šasije, te prema brojnim loše odrađenim popravcima i zahrđalim komponentama, reklo bi se da je čudo što je automobil još uvijek u voznom stanju.

No to nije najveće iznenađenje. Alex iz LegitStreetCarsa kupio je ovaj primjerak za 200 dolara, te ga odmah odlučio staviti na dinamometar.

Pokazalo se da ručno složeni 4.3-litreni V8 još uvijek diše punim plućima, praktički neokrznut zubom vremena i kriminalnim zanemarivanjem.

M113 aluminijska jedinica bila je deklarirana na 306 KS i 410 Nm mjereno na radilici, no budući da je motor uparen s automatikom, očekivani gubitak na osovini trebao bi iznositi oko 15 posto. To znači da je novi C43 AMG po izlasku iz salona razvijao otprilike 260 KS i 350 Nm na pogonskim kotačima.

Nešto manje od dva desetljeća kasnije rezultat je gotovo nevjerojatan. Moćni V8 još uvijek zvuči jednako žestoko, a tri pokušaja su rezultirala isporukom 231 KS i 305 Nm.

Rezultat je tim impresivniji kad u obzir uzmemo podatak da je automobil prevalio 284.000 kilometara.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: