Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Koliko Land Roverov Discovery SUV može potegnuti? 120 tona! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Land Roverov novi Discovery sasvim je drugačija zvjerka od svog prethodnika Puristi će mu zamjeriti da je omekšao, te izgubio onu robusnu, nesputanu crtu koja j Land Roverov novi Discovery sasvim je drugačija zvjerka od svog prethodnika Puristi će mu zamjeriti da je omekšao, te izgubio onu robusnu, nesputanu crtu koja j Rating: 0

Koliko Land Roverov Discovery SUV može potegnuti? 120 tona! (VIDEO)

Advertisement

Land Roverov novi Discovery sasvim je drugačija zvjerka od svog prethodnika

Puristi će mu zamjeriti da je omekšao, te izgubio onu robusnu, nesputanu crtu koja je bespuća činila njegovim prirodnim staništem.

Britanci nas pak žele uvjeriti da je ovaj ‘unibody’ SUV ipak ostao vjeran korijenima, a kako bi nam to dokazali jednog su prikačili na australski cestovni vlak.

Ovi golemi kamioni prevoze enormne količine tereta s jednog na drugi kraj Australije, pa Land Roveru nije bio problem pronaći 100 metara dugi primjerak od 120 tona za Discoveryjevo dokazivanje.

16 kilometara autoceste Lasseter zatvoreno je tijekom snimanja podviga, a rezultate možete proučiti u nastavku.

Valja napomenuti da je za vuču bio zadužen standardni Discovery s dizelskim šesterocilindričnim motorom i pogonom na sva četiri kotača, te da je kao takav deklariran sposobnim za vuču prikolica ukupne mase do 3,5 tona.

Discoveryju očito nije problem potegnuti mnogo više, no zaustavljanje je druga priča.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: