Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

KVANTNI SKOK: Lamborghini Huracan – ‘atmosferac’ protiv turbo ‘zvijeri’! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Već duže vreme vode se polemike oko toga da li je turbo tehnologija zapravo najjednostavniji i najbrži način za 'izvlačenje' više snage kod automobila, naročito Već duže vreme vode se polemike oko toga da li je turbo tehnologija zapravo najjednostavniji i najbrži način za 'izvlačenje' više snage kod automobila, naročito Rating: 0

KVANTNI SKOK: Lamborghini Huracan – ‘atmosferac’ protiv turbo ‘zvijeri’! (VIDEO)

Advertisement

Već duže vreme vode se polemike oko toga da li je turbo tehnologija zapravo najjednostavniji i najbrži način za ‘izvlačenje’ više snage kod automobila, naročito onih supersportskih, gde se gleda da se ‘uštine’ na svakom deliću sekunde prilikom ubrzanja.

Evo jednog interesantnog primera sa ruskih drag trka Unlim500+, gde su na „crtu“ stala dva Lamborghini Huracana. Jedan klasični „atmosferac“ sa Evotech Stage 2 tjuning paketom, koji umesto serijskih 610, sada oslobađa 650 „konja“… i drugi, Gosha Turbo Tech, koji uz pomoć turbo tehnologije, isporučuje čak 900 konjskih snaga!

Rezultat na ¼ milje, a naročito na punoj dužini od ½ milje, više je nego impresivan, a razlika možda čak i veća nego što su se mnogi nadali!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: