Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Legendarni Mercedes ‘Genšer’ u ruskoj izvedbi sije strah gdjegod se pojavi (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Mercedes W140 je po mnogima najupečatljivije izdanje S klase, a u našim krajevima poznat je kao Genšer ili najbolja Mercedesova limuzina. Ruska izvedba je pak u Mercedes W140 je po mnogima najupečatljivije izdanje S klase, a u našim krajevima poznat je kao Genšer ili najbolja Mercedesova limuzina. Ruska izvedba je pak u Rating: 0

Legendarni Mercedes ‘Genšer’ u ruskoj izvedbi sije strah gdjegod se pojavi (VIDEO)

Advertisement

Mercedes W140 je po mnogima najupečatljivije izdanje S klase, a u našim krajevima poznat je kao Genšer ili najbolja Mercedesova limuzina. Ruska izvedba je pak ultimativna zvijer koja se ne boji sići sa asfalta.

Rusi su poznati kao majstori improvizacije, a to je posebno vidljivu u svijetu automobila gdje su spremni na sve kako bi stigli do cilja. U vrijeme kad su G klasa, pa i Unimog suviše mirnodopski raspoloženi, ali i realno preskupi, moguće je stvoriti unikatnu zvijer koja će uz osjetno manja inicijalna ulaganja uroditi plodom, Mercedesom koji baš nikada ne ostaje nezamijećen.

Pritom je potrebno podosta znanja i vremena, jer razvoj i izrada ovakvog terenca traje ni više ni manje nego tri godine. Da, Nijemci i Rusi su se ovaj put ujedinili, a to znači kako se netko sjetio Genšera u S500 izvedbi postaviti na osnovu ruskog vojnog vozila, modela GAZ 66.

Stvorena je divlja zvijer pokretana serijskim 5.0 V8 benzincem s 320 KS, a na raspolaganju su blokada diferencijala i dodatno unaprijeđene kočnice legendarnog GAZ-a. Apokaliptični nastup začinjen je čeličnim panelima i ogromnim Mickey Thompson gumama. Najkraće rečeno, ovom mečkom prepreke se ne zaobilaze, već ih se doslovno gazi i prelazi.

Ako ne vjerujete, pogledajte video u nastavku koji u desetak minuta vodi kroz izradu vozila, ali i upoznavanje s njegovim sposobnostima.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: