Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Leteći automobil stiže na tržište već za 3 godine, pogledajte što sve može (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Nakon petnaest godina razvoja, izraelska tvrtka Urban Aeronautics optimistično je najavila da će njen 1500 kilograma težak dron za prijevoz putnika poletjeti i Nakon petnaest godina razvoja, izraelska tvrtka Urban Aeronautics optimistično je najavila da će njen 1500 kilograma težak dron za prijevoz putnika poletjeti i Rating: 0

Leteći automobil stiže na tržište već za 3 godine, pogledajte što sve može (VIDEO)

Advertisement

Nakon petnaest godina razvoja, izraelska tvrtka Urban Aeronautics optimistično je najavila da će njen 1500 kilograma težak dron za prijevoz putnika poletjeti i na tržište stići do 2020. godine.

Cormorant je, piše Reuters, naziv letećeg automobila vrijednog oko 14 milijuna američkih dolara sposobnog prevesti 500 kilograma težine brzinom od 185 km/h. Uspješno je odrađen prvi let u studenom prošle godine.

Čelnici tvrtke zaslužne za razvoj ovog drona smatraju da bi njime znatno olakšali evakuaciju ljudi iz neprijateljskih okruženja ili vojsci omogućili siguran pristup.

“Samo zamislite prljavu bombu u gradu ili nešto slično, a ovo vozilo u mogućnosti je daljinskim navođenjem doći do mjesta i dekontaminirati područje”, kaže CEO tvrtke Rafi Yoeli, svjestan da je pred njim i njegovom tvrtkom još mnogo rada prije no što plasira konačan proizvod na tržište.

Cormorant je veličine automobila i još uvijek mora zadovoljiti administrativne propise da bi i mogao biti korišten. Budući da je za njegovu izradu, a letjelica je prije bila poznata pod imenom Air Mule’ registrirao 39 patenata, Yoeli ne brine od moguće konkurencije.

Izvor: net.hr

Komentari korisnika: