Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ljubav i strast prema limenom ljubimcu: Spasili VW T1 poslije 40 godina stajanja (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ovo je jedan od momenata u kojima se muškarci i žene vrlo razlikuju. Većina dama nikada neće razumeti ptiču koja je prikazana u ovom videu - spašavanje VW T1 iz Ovo je jedan od momenata u kojima se muškarci i žene vrlo razlikuju. Većina dama nikada neće razumeti ptiču koja je prikazana u ovom videu - spašavanje VW T1 iz Rating: 0

Ljubav i strast prema limenom ljubimcu: Spasili VW T1 poslije 40 godina stajanja (VIDEO)

Advertisement

Ovo je jedan od momenata u kojima se muškarci i žene vrlo razlikuju. Većina dama nikada neće razumeti ptiču koja je prikazana u ovom videu – spašavanje VW T1 iz šume, posle 40 godina stajanja.

Pronalaženje zaboravljenih automobila i njihovo vraćanje u život postala je svojevrsna atrakcija na Zapadu. Čak i kad nisu u pitanju naročito vredni automobili, spašavanje legendi izaziva veliku pažnju.

U ovom slučaju, mladi Francuz je od sakupljača pečurki (možda i tartufa) došao do informacije da se u šumi, na 1300 metara nadmorske visine, nalazi jedan zaboravljeni “folksvagen transporter T1”.

Došlo se do podataka da je auto iz 1955. godine i da duboko u šumi u francuskim Alpima stoji već 40 godina, gde je dovučen kako bi služio kao sklonište, s obzirom da mu je motor stradao i da se u to vreme popravka nije isplatila.

Francuz je pronašao vlasnika zemljišta, od koga je otkupio “T1”. ne navodi se za koliko para, a na kraju krajeva, nije ni bitno; verujemo da je reč o nekom simboličnom iznosu…

Sve u svemu, čovek je imao ideju da iskopa kombi zaglavljen između dva drveta i da ga odvuče u grad. Čak je na šasiju postavio specijalne nosače za vuču, međutim, u poslednjem trenutku mu je sinula ideja da u šumu dopremi sve neophodne delove kako bi kombi spustio niz planuinu sopstvenim pogonom.

Ekipa je donela sve neophodne delove, uključujući i motor. Zamenjene su kočnice, sva creva, cilindri i sajle. Auto je upaljen a novi vlasnik je odlučio da ga u estetskom smislu ne dira, jer mu se dopada patina koju je dobio tokom 40 godina stajanja u šumi.

Izvor: Magazinauto.com

Komentari korisnika: