Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Malena Lada Oka koja se odvažno probija ulicama potopljenog ruskog Adlera izazvala buru oduševljenja (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Vozač Lade Oke koji se odvažio da u svom malom automobilu prođe poplavljenom ulicom grada Adlera stekao je ogromne simpatije na društvenim mrežama. Grupa i_love Vozač Lade Oke koji se odvažio da u svom malom automobilu prođe poplavljenom ulicom grada Adlera stekao je ogromne simpatije na društvenim mrežama. Grupa i_love Rating: 0

Malena Lada Oka koja se odvažno probija ulicama potopljenog ruskog Adlera izazvala buru oduševljenja (VIDEO)

Advertisement

Vozač Lade Oke koji se odvažio da u svom malom automobilu prođe poplavljenom ulicom grada Adlera stekao je ogromne simpatije na društvenim mrežama.

Grupa i_love_sochi na društvenoj mreži Instagram objavila je video snimak na kome se vidi kako se Lada Oka probija kroz reku vode na poplavljenoj ulici grada Adlera u Krasnodarskom kraju, na jugu Rusije.

Očevici su vozaču koji je savladao vodu iz koje se povremeno jedva video vrh automobila upućivali aplauze i pozdrave, ne krijući oduševljenje njegovom hrabrošću i majstorstvom.

„Ispod mosta na Mišutki, tamo je vrlo duboko. Lepotan“, napisala je olgura.

„Oka, prava amfibija. E, to je bio master-klas“, oduševljen je agurasvet.

„Mercedes bi već na pola puta crko“, premećuje vaneishen.

Među komentatorima bilo je i onih koji su poželeli da nabave ovakav auto.

„To je to, kupujem Oku. To je reklama, nema diskusije. Hvala“, napisao je vladimir_mihali4_breus.

Lada Oka ili VAZ-1111 koji se proizvodio od 1988. do 2008. godine važi za najmanji ikad proizveden ruski automobil. Prvi modeli proizvodili su se sa dvocilindričnim motorom od 650 kubika, dok se kasnije prešlo na motor od 750 kubika koji je razvijao 40 konjskih snaga. Lade Oke sa motorom od 650 kubika nosile su oznaku VAZ 1111, a vozila sa jačim motorom VAZ 11113. Proizvodnja je iz fabrike VAZ ksnije prenesena u fabriku u gradiću Serpuhov kod Moskve. Ovaj mali gradski automobil dobio je ime po ruskoj reci Oki. Naslednik Lade Oke je Lada Kalina.

U Krasnodarskom kraju zbog razornih poplava u devetnaest naseljenih mesta u Tuapsinskom i šest u Apšerinskom okrugu evakuisano je ukupno 360 ljudi. Iz administracije Apšerinskog okruga saopšteno je da je poginulo dvoje ljudi, dvoje je povređeno, a jedna osoba vodi se kao nestala. Na internetu su ranije objavljeni snimci na kojima se vidi kako reke vode posle silnih kiša na ulicama Tuapsea odnose, ne birajući, sve pred sobom. Vozila, frižidere iz maloprodajnih objekata, trošne zgrade. Voda parališe saobraćaj i prodire u kuće.

Izvor: Russia Beyond

Komentari korisnika: