Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedesovi inžinjeri u reklami pretvorili prvu C-Klasu u najnoviju (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Mercedes nastavlja snimati svoje reklame, a ovog puta je u fokusu C-Klasa sedan. Reklamu je objavio Mercedes u SAD-u te njome pokušao prikazati kako razvoj njeg Mercedes nastavlja snimati svoje reklame, a ovog puta je u fokusu C-Klasa sedan. Reklamu je objavio Mercedes u SAD-u te njome pokušao prikazati kako razvoj njeg Rating: 0

Mercedesovi inžinjeri u reklami pretvorili prvu C-Klasu u najnoviju (VIDEO)

Advertisement

Mercedes nastavlja snimati svoje reklame, a ovog puta je u fokusu C-Klasa sedan.

Reklamu je objavio Mercedes u SAD-u te njome pokušao prikazati kako razvoj njegovih automobila nikad ne prestaje. U klipu koji traje 35 sekundi Mercedesovi inžinjeri rade na prvoj generaciji C-Klase (W202) dok se ona kreće autoputem. Dio po dio, inžinjeri su uklonili svaku komponentu sedana i zamijenjili je dijelovima četvrte generacije C-Klase (W205).

Reklama šalje jasnu poruku da se razvoj C-klase nikad ne završava te da Mercedesovi inžinjeri neće prestati činiti ovaj model agilnijim, snažnijim i “pametnijim”.

Aktuelna generacija C-Klase pojavila se 2015. godine te je i sada sila u svom segmentu. To je bio prvi Mercedesov automobil koji je počeo koristiti MRA platformu (Modular Rear Architecture). Ta platforma je znatno lakša zahvaljujući korištenju aluminija i čelika visoke ćvrstoće, a od prethodne lakša za 100 kg.

C-Klasa je dostupna u četiri karoserijske izvedbe, a to su sedan, karavan, coupe i kabriolet.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: