Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Miško ne može vezanih očiju: Osramotio se dok je pokazivao sistem autopilota (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Phantom AI je američka kompanija koja razvija sisteme za autonomnu vožnju. Chan Kyu Lee, osnivač kompanije iz Burlingamea, poželeo je da novinarima pokaže dosti Phantom AI je američka kompanija koja razvija sisteme za autonomnu vožnju. Chan Kyu Lee, osnivač kompanije iz Burlingamea, poželeo je da novinarima pokaže dosti Rating: 0

Miško ne može vezanih očiju: Osramotio se dok je pokazivao sistem autopilota (VIDEO)

Advertisement

Phantom AI je američka kompanija koja razvija sisteme za autonomnu vožnju. Chan Kyu Lee, osnivač kompanije iz Burlingamea, poželeo je da novinarima pokaže dostignuće novog sistema.

Lično je seo za upravljač automobila opremljenog Phantom AI autopilot sistemom, dok su mu društvo pravili novinari “naoružani” kamerama.

U jednom trenutku Chan Kyu Lee podiže ruke s upravljača želeći da pokaže da će automobil “sâm voziti”, ali…

Nekoliko trenutaka kasnije vozilo u kojem su bili vlasnik i novinari zabija se u zaustavljeni automobil ispred. Da blamaža bude kompletna sudar su snimile brojne instalirane kamere.

Udes u Kaliforniji došao je u trenutku kada traju intenzivne rasprave o efikasnosti autonomnih sistema vožnje nakon nekoliko udesa automobila marke Tesla.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari korisnika: