Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mislite da zimske gume nisu bitne? Pogledajte ovo… (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Većina kupaca danas je spremna platiti više za crossoversku šminku, dok će neki ipak preskočiti kupovinu zimskih guma. A razlozi za takvu odluku su više no očit Većina kupaca danas je spremna platiti više za crossoversku šminku, dok će neki ipak preskočiti kupovinu zimskih guma. A razlozi za takvu odluku su više no očit Rating: 0

Mislite da zimske gume nisu bitne? Pogledajte ovo… (VIDEO)

Advertisement

Većina kupaca danas je spremna platiti više za crossoversku šminku, dok će neki ipak preskočiti kupovinu zimskih guma.

A razlozi za takvu odluku su više no očiti. Jer crossover s atraktivnim detaljima je trn u oku susjedu, baš kao i činjenica da imaš veći televizor od ostatka ulice. Gume se pak jednostavno ne vide, ali se krivi izbor itekako osjeti. Najkraće rečeno, vanjska temperatura niža od 7 stupnjeva Celzijusa znači da ljetne gume na cesti nemaju što tražiti. Opravdanja nema ni za većinu koja čini ionako jadni hrvatski vozni park, uključujući samog autora teksta, jer i polovne zimske gume su bolje od novih ljetnih.

A da više ne pametujemo ovaj put ćemo predložiti jedan video u kojem se na Toyotinu SUV-u, modelu RAV4, uspoređuju karakteristike zimskih i cjelogodišnjih guma. Za start i prelazak 18,2 m cjelogodišnjima je trebalo 3,7 sekundi, a zimskima 3,1 sekundi. Još izraženija je razlika u fazi kočenja, kada RAV4 s cjelogodišnjima ima gotovo dvostruko veći zaustavni put, 17,2 naspram 10,2 metara. A vozili su 19 km/h. Nakon videa probajte zamisliti da je RAV4 imao na sebi ljetne gume. Ili za prve ledene kiše pogledajte kroz prozor.

A ovako to izgleda na modelu s prednjim pogonom.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: