Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Molim isprintajte mi super automobil s 700 KS (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Divergent Microfactories je novi način izrade automobila i to ni više nimanje nego na 3D printeru. Više ne morate odlaziti po automobil u autosalon, već preko i Divergent Microfactories je novi način izrade automobila i to ni više nimanje nego na 3D printeru. Više ne morate odlaziti po automobil u autosalon, već preko i Rating: 0

Molim isprintajte mi super automobil s 700 KS (VIDEO)

Advertisement

Divergent Microfactories je novi način izrade automobila i to ni više nimanje nego na 3D printeru. Više ne morate odlaziti po automobil u autosalon, već preko interneta možete zatražiti: ‘Molim isprintajte mi super automobil s 700 KS.’ Pogledajte fotografije i video super automobila Blade koji se izrađuje printanjem na 3D printeru.

Blade je prvi u svijetu super automobil koji je izrađenpotpuno novom tehnikom trodimenzionalnog printanja. Pokazan je premijerno na sajmu Solid Convention u San Francisku. Šasija je isprintana od specijalne metalne legure u kombinacii sa cijevima od ugljičnih vlakana kako bi se dobila izuzetno lagana konstrukcija.

Tvrka Divergent Microfactories tvrdi da je za printanje šasije dovoljno samo 30 minuta. Šasija je teška samo 46,2 kg, a od toga 27,7 kg otpada na metalnu leguru, te 18,5 kg na uglična vlakna. Ukupna težina cijelog super automobila Blade je samo 612 kg, što je fenomenalan rezultat, ako se zna da na primjer Bugatti Veyron ima više od 1.800 kg.

Za pogon se koristi benzinski motor snage 700 KS koji kao gorivo koristi plin ili benzin. Tvrka Divergent Microfactories tvrdi kako za ubrzanje s mjesta do 100 km/h treba oko 2 sekunde. Proizvodnja super automobila pomoću 3D printanja traži manje energije, alata i prostora, pa je samim time jeftinija te znatno manje zagađuje okoliš, kako kažu u tvrtki Divergent Microfactories. Plan je proizvesti oko 10.000 primjeraka godišnje..

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: