Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

MONSTRUM PROTIV MONSTRUMA: Pogledajte kako je Mercedes-AMG E63 S obrisao pod mlađim bratom C63 S Reviewed by Momizat on . Sirova snaga najviše dolazi do izražaja u pravocrtnim utrkama na četvrt milje, no podjednaku važnost u tom slučaju ima i masa. Uzmimo za primjer bratski sukob i Sirova snaga najviše dolazi do izražaja u pravocrtnim utrkama na četvrt milje, no podjednaku važnost u tom slučaju ima i masa. Uzmimo za primjer bratski sukob i Rating: 0

MONSTRUM PROTIV MONSTRUMA: Pogledajte kako je Mercedes-AMG E63 S obrisao pod mlađim bratom C63 S

Advertisement

Sirova snaga najviše dolazi do izražaja u pravocrtnim utrkama na četvrt milje, no podjednaku važnost u tom slučaju ima i masa.

Uzmimo za primjer bratski sukob između najsnažnijih verzija E-klase i C-klase u ovom usporednom testu CarWowa.

Mercedes-AMG E63 S ima biturbo V8 sa 610 KS i 850 Nm, te 1955 kg. C63 S pak raspolaže istim motorom, no sa stotinu konjskih snaga i 150 Nm manje. Također je 150 kilograma lakši.

Jednostavna matematika kaže da se kod E-klase jedna konjska snaga obračunava s 3,19 kg mase, dok taj omjer kod C-klase iznosi 3,52 kg po konjskoj snazi.

Već je iz ovog izračuna jasno da će veći brat pomest manjeg u pravocrtnoj utrci, no da na četvrt milje njime obriše pod i bude gotovo sekundu brži – pobrinuo se pogon na sva četiri kotača. C63 S, naime, snagu prenosi isključivo na stražnju osovinu.

U borbi dva monstruma, E63 S definitivno je opakiji stroj.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: