Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

NAJBEZBJEDNIJI NA SVIJETU: Volvo uradio svoj crash test na novom XC40! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Švedski proizvođač Volvo jedan je od pionira na polju aktivne i pasivne bezbednosti vozila, a jedan od najpoznatijih izuma jeste sigurnosni pojas u tri tačke, k Švedski proizvođač Volvo jedan je od pionira na polju aktivne i pasivne bezbednosti vozila, a jedan od najpoznatijih izuma jeste sigurnosni pojas u tri tačke, k Rating: 0

NAJBEZBJEDNIJI NA SVIJETU: Volvo uradio svoj crash test na novom XC40! (VIDEO)

Advertisement

Švedski proizvođač Volvo jedan je od pionira na polju aktivne i pasivne bezbednosti vozila, a jedan od najpoznatijih izuma jeste sigurnosni pojas u tri tačke, koji se i danas koristi u većini vozila. Ne želeći da se odrekne ove laskave pozicije, Volvo se ovih dana odlučio na prilično neobičan potez.

Naime, imajući u vidu da će zvanični Euro NCAP test tek predstavljenog kompaktnog krosovera XC40 uslediti tek za nekoliko meseci, Volvo je odlučio da „u svojoj režiji“ sprovede tzv. crash-test novog modela i pokaže koliko je zapravo „novajlija“ bezbedan.

Nakon sprovedenih testova, švedski proizvođač tvrdi da je ovo trenutno definitivno najbezbedniji kompaktni krosover na tržištu, te da će bez ikakvih problema ostvariti maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu, kada bude bio sproveden.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: