Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Najluđi kombi na svijetu je životni projekt Hrvata iz Kanade (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Dugačak je poput jahte, ima osam kotača i životno je djelo hrvatskog umjetnika. Ivan Benić već desetljećima živi i radi u Kanadi. U Winsoru u kojem živi svi ga Dugačak je poput jahte, ima osam kotača i životno je djelo hrvatskog umjetnika. Ivan Benić već desetljećima živi i radi u Kanadi. U Winsoru u kojem živi svi ga Rating: 0

Najluđi kombi na svijetu je životni projekt Hrvata iz Kanade (VIDEO)

Advertisement

Dugačak je poput jahte, ima osam kotača i životno je djelo hrvatskog umjetnika.

Ivan Benić već desetljećima živi i radi u Kanadi. U Winsoru u kojem živi svi ga cijene kao umjetnika, ali i osobu koja na vrlo maštovit način može u stvarnost pretočiti najluđe ideje o automobilima. Ona najradikalnija ideja rodila se upravo u njegovoj glavi. Bilo je to 1974. godine, kad je kao mladi umjetnik odlučio napraviti najluđi kombi na svijetu.

Kreacija je stvarana doslovno godinama pa su se mijenjale ideje o vozilu, broj kotača i u konačnici sama duljina vozila. Konačni proizvod se rastegao na preko 10 metara, ima osam kotača, a ispod poklopca je moćni V8 s preko 600 KS. Prednje dvije osovine su zakretne, što olakšava manevriranje gradskim ulicama na koje Benić rado zalazi. Naime, ovo vozilo izaziva interes gdje god se pojavi, a kako je cjelokupna vanjština oslikana, odlična je prilika za umjetničku promociju. Jer Cosmic Cruser je ostvarenje sna jednog umjetnika, ali i svojevrsno slikarsko platno na koje je stavio sve što mu je ovih godina palo na pamet. Naravno, djevojka u bikiniju je najuočljivija, pogotovo otkako se “presvukla” iz crvenog u badić s hrvatskim motivom.

“Porijeklo je ono što te čini onakvim kakav jesi. Moj otac i majka su Hrvati. Moji geni su hrvatski, ali moj stil života je kanadski. Američki, ako baš hoćete”, rezimira Benić.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: