Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

NAPREDNA TEHNOLOGIJA: Ovaj funkcionalni električni motocikl nastao je 3D printanjem Reviewed by Momizat on . Tehnologija izrade zaslužna je za njegovu iznimno laganu strukturu, a svoju čvrstoću duguje slaganju milijuna slojeva debljine 30 mikrometara. Nastao je kao viz Tehnologija izrade zaslužna je za njegovu iznimno laganu strukturu, a svoju čvrstoću duguje slaganju milijuna slojeva debljine 30 mikrometara. Nastao je kao viz Rating: 0

NAPREDNA TEHNOLOGIJA: Ovaj funkcionalni električni motocikl nastao je 3D printanjem

Advertisement

Tehnologija izrade zaslužna je za njegovu iznimno laganu strukturu, a svoju čvrstoću duguje slaganju milijuna slojeva debljine 30 mikrometara. Nastao je kao vizija Airbusovih stručnjaka i riječ je o prvom motociklu koji je proizvod 3D printanja.

Iza naziva Light Rider krije se 35 kilograma težak, ili u ovom slučaju možda je pravilnije reći lak, električni motocikl čija je maksimalna brzina kretanja 80 km/h. Jedno punjenje baterije dovoljno je za prelazak puta dugog 60 kilometara, a od poznatih podataka recimo i da brzinu od 45 km/h postiže za tri sekunde.

Uz obećanje da će ga biti legalno koristiti u svakodnevnoj vožnji, ovaj isprintani električni motocikl bit će napravljen u svega 50 primjeraka. Ekskluzivnost i inovativnost imaju i svoju cijenu, a ona je 50,000 eura. Depozit od 2,000 eura osigurava mjesto na listi zainteresiranih.

Izvor: net.hr

Komentari korisnika: