Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Naučite kako tačno radi Wankel motor (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Jason Fenske s izvrsnog YouTube kanala Engineering Explained napravio je model Wankel motora te na njemu objasnio točan princip rada. Model motora je izrađen 3D Jason Fenske s izvrsnog YouTube kanala Engineering Explained napravio je model Wankel motora te na njemu objasnio točan princip rada. Model motora je izrađen 3D Rating:

Naučite kako tačno radi Wankel motor (VIDEO)

Advertisement

Jason Fenske s izvrsnog YouTube kanala Engineering Explained napravio je model Wankel motora te na njemu objasnio točan princip rada.

Model motora je izrađen 3D printerom u omjeru 1:3, a svi detalji i tehnička rješenja identična su kao na motoru 13B-REW kakav je koristila Mazda RX-7. Japanci imaju itekako bogato iskustvo. Motor Wankel prvi su puta ugradili u model Cosmo 1967. godine, ali pravu popularnost stekao je tek 1978. godine, prvom generacijom Mazde RX-7.

Nažalost, Wankel motor je umirovljen Mazdom RX-8 još 2012. godine, ali bi se uskoro trebao vratiti na velika vrata. Reinkarnirat će ga Mazda RX-9, koja stiže krajem 2019. godine.

Kako tačno funkcionira Wankel motor i zašto je specifična snaga toliko veća od klasičnog, provjerite u videu…

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: