Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nemate povjerenje u 3D printane dijelove? Pogledajte kako se ovakve kočnice ponašaju pri 375 km/h (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Za izradu jednih titanijskih kliješta pomoću 3D printera Bugattiju je potrebno čak 45 sati tijekom kojih četiri lasera od 400 W nanesu čak 2.213 slojeva titanij Za izradu jednih titanijskih kliješta pomoću 3D printera Bugattiju je potrebno čak 45 sati tijekom kojih četiri lasera od 400 W nanesu čak 2.213 slojeva titanij Rating: 0

Nemate povjerenje u 3D printane dijelove? Pogledajte kako se ovakve kočnice ponašaju pri 375 km/h (VIDEO)

Advertisement

Za izradu jednih titanijskih kliješta pomoću 3D printera Bugattiju je potrebno čak 45 sati tijekom kojih četiri lasera od 400 W nanesu čak 2.213 slojeva titanijskog praha

Rezultat su kliješta dugačka 40,6 cm uz masu od 2,9 kg, što ih čini čak 40 posto lakšim od onih koja se standardno ugrađuju u Chirona.

No što je s performansama? Sudeći prema priloženom videu, ova osmeroklipna titanijska kliješta bez problema se nose s masivnim opterećenjima.

Francuski proizvođač testirao ih je simulacijom serije kočenja standardnih Chironovih diskova pri 375 km/h.

S obzirom na to da mogu izdržati silu od 125 kg po kvadratnom milimetru, ne bi trebalo pretjerano čuditi što je čitav proces popraćen tek užarenim diskom i kišom iskri, dok kliješta djeluju kao da ovakav tretman mogu trpjeti cijeli dan.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: