Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nepoderiva Octavia: Koliko konja je ostalo Octaviji TDI nakon 20 godina gaženja i 696.850 km? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . O dizelskoj Octaviji s gotovo 700.000 prijeđenih kilometara već smo pisali, no sada ju je ekipa britanskog medija podvrgnula testu snage. 20 godina staru Škodu O dizelskoj Octaviji s gotovo 700.000 prijeđenih kilometara već smo pisali, no sada ju je ekipa britanskog medija podvrgnula testu snage. 20 godina staru Škodu Rating: 0

Nepoderiva Octavia: Koliko konja je ostalo Octaviji TDI nakon 20 godina gaženja i 696.850 km? (VIDEO)

Advertisement

O dizelskoj Octaviji s gotovo 700.000 prijeđenih kilometara već smo pisali, no sada ju je ekipa britanskog medija podvrgnula testu snage.

20 godina staru Škodu Octaviju novinar CarThrottlea je kupio za dvjestotinjak funti, a zatim je odlučio provjeriti u kakvom su stanju auto i posebno motor. Iako je imao 696.850 km iza sebe, 1.9 TDI se pokazao izuzetnim. Redovito održavanje osiguralo je dugovječnost, a zanimljivo je da automobil još uvijek ima originalni ispušni sustav i turbinu.

U drugom izazovu ekipa iz magazina je naumila voziti do Nürburgringa i nazad, odnosno 1287 km. I pritom potrošiti jedan jedini tank od 60 litara. Položili su.

Treći izazov je vezan za snagu motora. Pogonski TDI je prije desetak godina osnažen na 112 KS. Nakon 20 godina i stotina tisuća odrađenih kilometara motor daje odličnih 107 KS (i 244 Nm), tek pet KS manje u odnosu na startnu snagu. I tu nije kraj, jer Octavia ide u restauraciju kako bi se vratila što bliže izvornom stanju. Nema sumnje, zaslužila je.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: