Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nevjerojatno: BMW-ov motocikl vozi bez vozača (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Potpuno neobičan prizor je u BMW-ovu videu u kojemu bavarski proizvođač predstavlja motocikl bez vozača u akciji Već smo gotovo navikli na autonomnu vožnju kada Potpuno neobičan prizor je u BMW-ovu videu u kojemu bavarski proizvođač predstavlja motocikl bez vozača u akciji Već smo gotovo navikli na autonomnu vožnju kada Rating: 0

Nevjerojatno: BMW-ov motocikl vozi bez vozača (VIDEO)

Advertisement

Potpuno neobičan prizor je u BMW-ovu videu u kojemu bavarski proizvođač predstavlja motocikl bez vozača u akciji

Već smo gotovo navikli na autonomnu vožnju kada je riječ o automobilima, barem u svakodnevnim vijestima na internetskim portalima, ali motocikli bez vozača su sasvim nešto novo i nezamislivo.

Ako ste se pitali čemu to, BMW tvrdi kako su razlozi bolja dinamika motocikla i potpuna sigurnost putnika. Kad budu tehničari i inženjeri moglii klasificirati ponašanje vozača motocikla, budući BMW-ovi motocikli će dobiti tehnologiju koja će sama moći utvrditi je li neka situacija opasna, čak i prije samoga vozača.

U tome bi slučaju motocikl mogao samo upozoriti vozača na opasnost, a prema potrebi i reagirati. Cilj ovoga BMW-ova projekta je daljnji razvoj u ovome području, ali ne i stvaranje autonomnoga motocikla za serijsku proizvodnju.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: