Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

NIJE DUGO TRAJAO: Bugatti se prije mjesec dana pohvalio rekordom. Koenigsegg ga samljeo! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Rekordi su tu da se ruše, no u Bugattiju vjerojatno nisu očekivali da će onaj za najbrži automobil u disciplini 0-400-0 km/h držati manje od mjesec dana. Chiron Rekordi su tu da se ruše, no u Bugattiju vjerojatno nisu očekivali da će onaj za najbrži automobil u disciplini 0-400-0 km/h držati manje od mjesec dana. Chiron Rating: 0

NIJE DUGO TRAJAO: Bugatti se prije mjesec dana pohvalio rekordom. Koenigsegg ga samljeo! (VIDEO)

Advertisement

Rekordi su tu da se ruše, no u Bugattiju vjerojatno nisu očekivali da će onaj za najbrži automobil u disciplini 0-400-0 km/h držati manje od mjesec dana.

Chiron je, naime, proteklog mjeseca na Volkswagenovoj stazi Ehra-Lessien ubrzao s mjesta do 400 km/h, te se potom u potpunosti zaustavio za svega 41,96 sekundi.

Ovaj rezultat nije impresionirao Christiana von Koenigsegga. Šveđanin je odlučio prihvatiti izazov, te su Ageru RS s paketom One:1 oprobali u istoj disciplini.

Rezultat? Pa, recimo samo da nam je čak malčice žao Chirona.

Švedski hiperautomobil, koji raspolaže petolitrenim V8 od 1.360 KS i 1.371 Nm, samljeo je Bugattijev rekord na svim razinama. 0-400-0 km/h Agera RS je odradila za 36,44 sekunde. Automobil je do 400 km/h ubrzao za samo 26,88 sekundi, a za čitav pothvat bilo mu je potrebno svega 2.441 metar.

Usporedbe radi, Chironu je trebalo 3.112 metara.

Nabrijani video švedskog rekorda možete pogledati u nastavku. Kratak je i jasan.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: