Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Ducati Panigale V4 ostavlja Audi R8 V10 u prašini (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Postizanje ubrzanja na četiri točka boljeg od onog na dva veoma je teško, posebno kada se radi o motociklima koji poseduju veoma moćne motore, zapravo, sve od 6 Postizanje ubrzanja na četiri točka boljeg od onog na dva veoma je teško, posebno kada se radi o motociklima koji poseduju veoma moćne motore, zapravo, sve od 6 Rating: 0

Novi Ducati Panigale V4 ostavlja Audi R8 V10 u prašini (VIDEO)

Advertisement

Postizanje ubrzanja na četiri točka boljeg od onog na dva veoma je teško, posebno kada se radi o motociklima koji poseduju veoma moćne motore, zapravo, sve od 600cc naviše…

Na nesreću za ovaj Audi R8 V10, najnoviji Ducati Panigale V4 je brz koliko jedan proizvodni motocikl može biti, zahvaljujući svom 1.103 cc velikom četvorocilindričnom motoru koji proizvodi 211 ks pri 13.000 obrtaja, kao i 124 Nm obrtnog momenata, pri 10.000 rpm. Ovaj model takođe dolazi i sa Ducati Power Launch i Quick Shift sistemima kao standard.

V10 mašina modela Audi poseduje unutrašnje sagorevanje, 532 ks i 540 Nm obrtnog moementa, što je dovoljno kako bi bio katapultiran do sto iz stanja mirovanja za svega 3,5 sekundi i razvio maksimalnu brzinu od 320 km/h. Niko se ne bi usudio da ovaj model nazove sporim.

Međutim, ovaj model takođe teži oko devet puta više od motocikla, što je upravo i njegova najveća mana prilikom ove trke.

Kada je zastava pala, Audi je imao veoma dobar start, gurajući se napred na sva četiri točka, dok je vozač motocikla morao da misli na kvačilo. Kada se sve sredilo i motor konačno smirio, sve je bilo gotovo. Ovo je drugi put da viđamo novi Panigale V4 kako dere zaista brze modele na pravoj liniji, a pre modela Audi, letela je glava BMW M760Li automobilu. Sa druge strane, bilo bi ga lepo videti sa slejerom motocikla kompanije McLaren, kome ni jedan dvotočkaš nije uspeo da zada preterane probleme.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: