Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Od modernog BMW-a 135i prave legendarni 2002 (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Klasični BMW 2002 jedan je od najprepoznatljivijih modela u istoriji bavarskog proizvođača i omiljeni automobil mnogih zaljubljenika u ovu marku. Čini se da nos Klasični BMW 2002 jedan je od najprepoznatljivijih modela u istoriji bavarskog proizvođača i omiljeni automobil mnogih zaljubljenika u ovu marku. Čini se da nos Rating: 0

Od modernog BMW-a 135i prave legendarni 2002 (VIDEO)

Advertisement

Klasični BMW 2002 jedan je od najprepoznatljivijih modela u istoriji bavarskog proizvođača i omiljeni automobil mnogih zaljubljenika u ovu marku.

Čini se da nostalgija za proteklim vremenima i automobilima koji su ih obeležili nikad nije bila izraženija nego danas u visokotehnološkoj eri.

Stariji ljubitelji automobila i dalje pamte legendarne modele iz 70-tih godina prošlog veka, među kojima značajno mesto zauzima BMW 02 serija i BMW 2002 kao njen istaknuti predstavnik. Ova limuzina upečatljivog dizajna i danas privlači poglede kad god se pojavi na nekoj izložbi ili paradi oldtajmera.

Nemačka kompanija Everytimer Automobile dosetila se da jedan savremeni BMW iskoristi kao osnovu za modernizovanu verziju BMW-a 2002.

Ova firma vrši modifikaciju BMW-a 135i Convertible iz 2010. u kabriolet varijantu BMW-a 2002 tako što mehaničku osnovu modernog automobila nadograđuje karoserijom u retro stilu, po ugledu na model koji se proizvodio pre skoro pola veka.

Nova karoserija je izrađena od fiberglasa, a iskorišćene su sve pogodnosti savremenih automobila, poput bi-ksenon farova, LED stop svetala, alu felni velikih dimenzija… Kao rezultat dobijen je auto koji predstavlja spoj savremenih karakteristika i klasičnog dizajna iz 70-tih.

Zahvaljujući osnovi BMW-a 135i, ovaj specifičan model koji nosi oznaku “ETA 02 Cabrio” ima 6-cilindarski 3.0 litarski twin-turbo sa 306 ks, pa auto 0-100 km/h stiže za oko 5 s, i postiže maksimalnih 250 km/h.

Firma Everytimer Automobile za sada je napravila samo dva prototipa – jedan plavi i jedan zeleni, a u planu je da karoserija vozila koja će ponuditi kupcima umesto od fiberglasa bude izrađena od ugljeničnih vlakana.

Međutim, transformacija BMW-a 135i u savremeni BMW 2002 neće biti uopšte jeftina i iznosiće oko 70.000 evra.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: