Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ferrari 365 GTB/4 Daytona, iz 1969. godine, otprilike je trideseti proizvedeni primjerak, a jedini je takav model s aluminijskom šasijom, farovima načinjenim iz Ferrari 365 GTB/4 Daytona, iz 1969. godine, otprilike je trideseti proizvedeni primjerak, a jedini je takav model s aluminijskom šasijom, farovima načinjenim iz Rating: 0

Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura (VIDEO)

Advertisement

Ferrari 365 GTB/4 Daytona, iz 1969. godine, otprilike je trideseti proizvedeni primjerak, a jedini je takav model s aluminijskom šasijom, farovima načinjenim iz pleksiglasa i prozorskim staklima na struju…

Prvi vlasnik ovoga jedinstvenog automobila bio je Luciano Conti, osnivač i urednik magazina Autosprint i prijatelj Enza Ferrarija. Nakon nekoga vremena prodao ga je drugome vlasniku u Veronu, a mjesec dana poslije automobil je već bio prodan dalje, trećemu vlasniku. U lipnju 1971. godine Daytona je odjavljen iz Italije, a novu je domovinu našao u Japanu.

Nakon devet godina i promjene dva japanska vlasnika, vlasnikom postaje Makoto Takai, u čijoj je improviziranoj garaži, koja je više ličila na šupu, Ferrari netaknut stajao gotovo četrdeset godina, a on je za to vrijeme odbijao sve ponude prijatelja koji su znali za njegov automobil i željeli da im ga proda.

Tako je Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti postao vrijedan aukcijski primjerak koji je nedavno prodan za 1,8 milijuna eura.

Izvor: autostart.hr

Komentari korisnika: