Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovaj privatni mlaznjak je u stvari automobil (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Leteći automobili su novi trend kojim pokušavaju da ovladaju proizvođači vozila, ali projekat Limo-jet je koncipiran u obrnutom smeru. Ekipa je, naime, od avion Leteći automobili su novi trend kojim pokušavaju da ovladaju proizvođači vozila, ali projekat Limo-jet je koncipiran u obrnutom smeru. Ekipa je, naime, od avion Rating: 0

Ovaj privatni mlaznjak je u stvari automobil (VIDEO)

Advertisement

Leteći automobili su novi trend kojim pokušavaju da ovladaju proizvođači vozila, ali projekat Limo-jet je koncipiran u obrnutom smeru. Ekipa je, naime, od aviona napravila automobil

Momci su uzeli trup privatnog aviona a onda su ga pomoću kojekakvih automobilskih delova pretvorili u punopravno, homologirano vozilo za drumsku upotrebu. Tačnije, Limo-jet je unikatna i prilično kičasta limuzina.

Ovaj prototip prima 8 putnika i vozača, a pokreće ga V8 motor nepoznatih performansi i porekla.

Za izmenu brzina se brine automatika, a treba primetiti da je Limo-jet sporiji nego što izgleda.

Navodno je koncept sposoban da postigne 160 km/h, što i nije loš rezultat kada se u obzir uzme da ovo čudo teži više od pet tona.

Limo-jet je dugačak gotovo 13 metara i visok 3,5 metara, a vozi se na 27-inčnim točkovima. Njegovi kreatori otvoreno priznaju da je ova limuzina pre svega namenjena oglednim, a nešto manje transportnim svrhama, ali pritom se ne libe da okače cenu od 5 miliona dolara na ovaj projekat.

Navodno je u sam projekat uloženo oko milion američkih dolara, a vlasnici Limo-jeta raspolažu veštinama i tehnologijom za izradu još nekog primerka.

Izvor: Tportal.hr

Komentari korisnika: