Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovakav superauto još niste vidjeli: Nudi više od brzine (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ženeva je poznata i po konceptima, a ove godine se među njima posebno istaknuo jedan koji nudi dosad neviđenu kombinaciju performansi. Ako ste mislili da je Uru Ženeva je poznata i po konceptima, a ove godine se među njima posebno istaknuo jedan koji nudi dosad neviđenu kombinaciju performansi. Ako ste mislili da je Uru Rating: 0

Ovakav superauto još niste vidjeli: Nudi više od brzine (VIDEO)

Advertisement

Ženeva je poznata i po konceptima, a ove godine se među njima posebno istaknuo jedan koji nudi dosad neviđenu kombinaciju performansi.

Ako ste mislili da je Urus vrhunac koji kao super-SUV pomiruje vrhunske vozne osobine na asfaltu i izvan njega, što onda reći za Kangaroo? Punim imenom GFG Style Kangaroo je koncept supersportskog automobila koji usprkos izgledu prave jurilice smije sići s asfalta i dobiva epitet “hyper-SUV“.

Naravno, trendovi se ne zaobilaze, pa je za pokretanje izabran električni pogon. Dva elektromotora daju u maksimumu 490 KS i 600 Nm, što je pak dovoljno da uhvati 100 km/h za 3,8 sekundi. S druge strane, baterije kapaciteta 90 kWh osiguravaju doseg od 450 km.

Međutim, ono po čemu je ovaj bolid poseban je njegovo podvozje. U Racing modu podnica se nalazi na visini od 140 mm, Road mod diže auto za 50 mm, a naposljetku tu je i off-road postavka putem koje je podnica na visini od čak 260 mm. U potonjem modu u pogonu su po dvije opruge, a tada se karbonski bolid može voziti terenom bez opasnosti da će zapeti. Inače, vozilo je postavljeno na 22-inčne kotače s Pirelli Scorpion gumama. Digitalni kokpit se podrazumijeva.

GFG zasad ne otkriva planove, a serijsku proizvodnju ne isključuje. Podsjetimo, ItalDesign je ovakav koncept nudio još 2013. godine (Parcour), no očito je tada bilo prerano.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: