Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

OVAKO IZGLEDA GRADSKI TAKSI BUDUĆNOSTI: Putnički dron ima osam propelera, a košta čak 200.000 dolara (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Putnički dron trebao bi 8.1. izvršiti svoj prvi let, a cilj mu je postati gradski taksi. Dron za prijevoz putnika SureFly tvtrke Workhouse privlači pažnju još o Putnički dron trebao bi 8.1. izvršiti svoj prvi let, a cilj mu je postati gradski taksi. Dron za prijevoz putnika SureFly tvtrke Workhouse privlači pažnju još o Rating: 0

OVAKO IZGLEDA GRADSKI TAKSI BUDUĆNOSTI: Putnički dron ima osam propelera, a košta čak 200.000 dolara (VIDEO)

Advertisement

Putnički dron trebao bi 8.1. izvršiti svoj prvi let, a cilj mu je postati gradski taksi.

Dron za prijevoz putnika SureFly tvtrke Workhouse privlači pažnju još od kad je predstavljen na pariškom Airshovu u lipnju, piše Interesting Engineering. Sada je američka savezna uprava za avijaciju (Federal Aviation Administration – FAA) odobrila testiranje SureFlya na ovogodišnjem sajmu potrošne elektronike (CES) u Las Vegasu. Prvi probni let trebao bi se dogoditi 8. siječnja 2018.

Višestruka sigurnost

SureFly oktokopter dvosjedni je autonomni stroj, iako će se prvim modelima upravljati preko joystick kontrolera. Ovaj dron koristi hibridni motor kako bi postigao impresivan domet od oko 112 kilometara. Osam propelera pričvršćeno je na četiri ruke. Oktokopter ima nosivost od 180kg. Motori koji se nalaze u letjelici SureFly pokreću i BMW i3 i C600 super scooter.

Za svaki slučaj, postoji i pomoćna baterija koja pokreće električne motore ako motor iz nekog razloga prestane s radom. Kako bi SureFly bio što sigurniji, ima i padobran za sigurno spuštanje u slučaju potrebe.

Entuzijastična reakcija javnosti

“Kao proizvođači originalne američke opreme, mi projektiramo i izgrađujemo baterijsko-električna vozila visokih performanci, poput kamiona i zrakoplova”, navodi se u izjavi za medije Workhorsea. Nadaju se da će do kraja slijedeće godine dobiti puno odobrenje FAA, a to bi značilo da bi mmogli imati leteće taksije spremne za gradski prijevoz. Cijena jedne letjelice je gotovo 200.000 dolara

“Odgovor javnosti na predstavljanje SureFlya bio je prepun entuzijazma, i dok još imamo puno posla za obaviti na putu prema certifikatu, ovaj prvi probni let predstavlja značajan napredak našeg projekta”, izjavio je direktor Workhousea Stephen Burns. Popularnost drona navale je Workhouse da razvije vlastiti odjel za avijaciju kao posebnu tvrtku pod nazivom SureFly d.d. nova tvrtka uključuje svu zrakoplovnu tehnologiju, uključujući poznati oktopter i dron HorseFly.

Izvor: net.hr

Komentari korisnika: