Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovakva trka Porschea još nije viđena (VIDEO) Reviewed by Momizat on . U nedelju na stazi, u ponedeljek na njivi – tako bi se ukratko mogla opisati trka u kojoj će učestvovati Porscheovi traktori. Organizatori tradicionalne manifes U nedelju na stazi, u ponedeljek na njivi – tako bi se ukratko mogla opisati trka u kojoj će učestvovati Porscheovi traktori. Organizatori tradicionalne manifes Rating: 0

Ovakva trka Porschea još nije viđena (VIDEO)

Advertisement

U nedelju na stazi, u ponedeljek na njivi – tako bi se ukratko mogla opisati trka u kojoj će učestvovati Porscheovi traktori.

Organizatori tradicionalne manifestacije Rennsport Reunion koja svake godine u Kaliforniji okupi vlasnike i ljubitelje automobila marke Porsche svih generacija odlučili su da ovogodišnji program dodatno “začine”. Po prvi put će na trkačkoj stazi Laguna Seka snage odmeriti Porscheovi traktori, a reč je o vozilima starim 60 i više godina, koja su i danas u upotrebi.

Naime, Porsche je između 1956. i 1963. godine proizveo preko 125.000 traktora postavivši buduće standarde kada je u pitanju farmerska mehanizacija, o čemu svedoči i podatak da je veliki broj ovih mašina i dalje u upotrebi.

Iz bezbednosnih razloga, organizatori će skratiti krug na stazi Laguna Seka, jer su neke krivine na pisti, kao što je čuveni “vadičep” (corkscrew), previše opasne za učesnike. Predviđene su dve trke, prva će se održati u subotu 29. septembra, a druga dan kasnije.

Kako izgleda Porscheov traktor na trkačkoj stazi – doduše samo kao eksponat – mogli smo da vidimo krajem 2017. kada je proizvođač prikolica Moetefindt Fahrzeugbau napravio zanimljiv marketinški potez. Ova kompanija snimila je video u kome Porsche Panamera Sport Turismo Turbo postavlja (nezvanično) najbolje vreme staze – u vožnji sa prikačenom prikolicom. Vukući prikolicu, Panamera karavan obišla je krug “Nordšjafe” na Nirburgringu, dužine 20,8 km, za 12 minuta i 6 sekundi.

Zanimljivo je da je prilikom postavljanja rekorda prikolica bila opterećena upravo oldtajmer traktorom Porsche Junior 108:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: