Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je čovjek koji je autocestom vozio preko 400 km/h (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Uprkos detaljnim pripremama i dalje se radi o nepromišljenom potezu koji je mogao završiti fatalno. Dovoljno je reći da 400 km/h znači ujedno i da u jednoj seku Uprkos detaljnim pripremama i dalje se radi o nepromišljenom potezu koji je mogao završiti fatalno. Dovoljno je reći da 400 km/h znači ujedno i da u jednoj seku Rating: 0

Ovo je čovjek koji je autocestom vozio preko 400 km/h (VIDEO)

Advertisement

Uprkos detaljnim pripremama i dalje se radi o nepromišljenom potezu koji je mogao završiti fatalno.

Dovoljno je reći da 400 km/h znači ujedno i da u jednoj sekundi vozilo prelazi 111 metara, a pri takvoj brzini malo tko može pravilno reagirati u neočekivanoj situaciji. Ako je to uopće moguće.

Osoba koja je bila dovoljno luda da vozi javnom cestom tako brzo je Radim Passer. Češki biznismen je ujedno i veliki ljubitelj brzine, pa je tako već jednom na stazi vozio brzinom većom od 400 km/h. A kako je u svojem vlasništvu imao Bugatti Veyron poželio je taj pothvat ponoviti, ali na javnoj cesti.

A to u prijevodu znači da će brzinski rekord morati oboriti u Njemačkoj, jedinoj zemlji s cestama bez brzinskog limita. Nakon što je izabrana dionica i termin, a u suradnji s Bugattijem, Radim je 2015. godine u svojem trećem pokušaju vozio brzinama većim od 400 km/h.

Sada je odlučio svoje iskustvo podijeliti s javnosti. Prije samog videa mi ćemo samo još jednom upozoriti na opasnost ovakvog pokušaja, usprkos poduzetim predradnjama, te savjetovati da ne pokušavate oboriti ovaj brzinski rekord.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: