Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je najrjeđi Skyline: Postoje samo četiri posebna primjerka (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Nissan GT-R iz generacije R35 vjerojatno je najbrža verzija slavne obitelji Skyline, no daleko je od najekskluzivnije inačice Kako bismo pronašli najređe modele Nissan GT-R iz generacije R35 vjerojatno je najbrža verzija slavne obitelji Skyline, no daleko je od najekskluzivnije inačice Kako bismo pronašli najređe modele Rating: 0

Ovo je najrjeđi Skyline: Postoje samo četiri posebna primjerka (VIDEO)

Advertisement

Nissan GT-R iz generacije R35 vjerojatno je najbrža verzija slavne obitelji Skyline, no daleko je od najekskluzivnije inačice

Kako bismo pronašli najređe modele iz obitelji Skyline, moramo zaviriti u devedesete, a ovdje je riječ o posebnome modelu Skyline R32 HKS Zero-R. Pojavio se početkom devedesetih, kada je tvrtka HKS konstruirala moćne automobile za cestu. Naprimjer, kako to danas tvrtka ‘RUF’ radi s Porscheima.

Tuning tvrtka proizvela je 1994. godine deset probnih primjeraka. No kako bi prošli homologaciju, bilo je potrebno napraviti crash testove nekoliko automobila, da bi ih se moglo registrirati. HKS je poslije izračunao kako crash test za svaki proizvedeni Zero-R košta više od 125.000 eura pa je nakon šest uništenih primjeraka odustao od projekta.

Od četiriju preostalih primjerkaa tri su u Japanu, a Sultan od Bruneja kupio je četvrtog. On ga više ne posjeduje, ali je autombil i dalje na Bruneju i nedavno se pojavio na malome tuning eventu. Aktualni vlasnik je ugradio motor RB26, koji se inače nalazi u generaciji R34, a u ovom slučaju redni šesterocilindraš s turbopunjačem razvija 600 ‘konja’.

HKS Zero-R od ostalih se modela R32 razlikuje posebno dizajniranim stražnjim dijelom: kombinacijom branika i difuzora i dvjema ispušnim cijevima, a nema stražnja sjedala. Da bi se mogao izvesti ovakav specifičan dizajn straga, spremnik goriva moralo se pomaknuti zbog ispušnog sustava pa je premješten na poziciju gdje su inače stražnja sjedala.

HKS je 2005. godine dobio dozvolu japanskih vlasti da proizvede još nekolicinu modela Zero-R i registrira ih kao modificirane modele Skyline R32 GT-R. Ipak, četiri originalna primjerka ostali su najtraženiji i najcjenjeniji.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: