Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je prvi leteći ‘automobil’ kojeg ćemo moći kupiti već iduće godine (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Leteći automobili su idući izazov za proizvođače koji se trenutno natječu u procesu izrade prvog potpuno samoupravljivog vozila Kako stvari stoje, leteći automo Leteći automobili su idući izazov za proizvođače koji se trenutno natječu u procesu izrade prvog potpuno samoupravljivog vozila Kako stvari stoje, leteći automo Rating: 0

Ovo je prvi leteći ‘automobil’ kojeg ćemo moći kupiti već iduće godine (VIDEO)

Advertisement

Leteći automobili su idući izazov za proizvođače koji se trenutno natječu u procesu izrade prvog potpuno samoupravljivog vozila

Kako stvari stoje, leteći automobil dobit ćemo prije samovozećih automobila pete razine, a sve proizvođače u tom će podvigu prestići start-up koji se automobilima niti ne bavi.

Financirani od strane suosnivača Googlea, Larry Pagea, Opener je posljednjih devet godina razvijao BlackFly – neobičan zrakoplov sa svojstvima vertikalnog uzlijetanja i slijetanja. Ovo čudo ima čak i amfibijske karakteristike, a navodno njime mogu upravljati potpuni početnici bez ikakvog pilotskog iskustva.

To doduše zbog zakona neće biti moguće, jer će u SAD-u i Kanadi za upravljanje biti potreban položen pilotski ispit. U Openeru ipak napominju da njihova letjelica raspolaže autonomnim sustavom upravljanja, te s više sigurnosnih razina koje jamče da BlackFly može sletjeti vertikalno čak i u slučaju kvara.

Ovim zrakoplovom se upravlja pomoću joysticka, te BlackFly jednostavno lebdi kad pilot s njega makne ruku, a u slučaj ekstremnih situacija navodno je dio opreme i balistički padobran.

Openerov proizvod koristi osam asinkronih propelera pogonjenih električnom energijom. Baterija je navodno dostatna za prevaljivanje 60-ak kilometara uz maksimalnu brzinu od 115 km/h.

Zasad nije poznato kolika će biti cijena BlackFlya kad krene u prodaju iduće godine, no navodno bi ovo neobično prijevozno sredstvo trebalo koštati poput prosječnog SUV-a.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: