Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je RÄVIK, električna daska koja na vodi juri 56 km/h (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Tesla je ovih dana izašla s brendiranom daskom za surfanje. Ograničena količina odmah se rasprodala, no dok je Teslina daska praktički obična, ona švedskog proi Tesla je ovih dana izašla s brendiranom daskom za surfanje. Ograničena količina odmah se rasprodala, no dok je Teslina daska praktički obična, ona švedskog proi Rating: 0

Ovo je RÄVIK, električna daska koja na vodi juri 56 km/h (VIDEO)

Advertisement

Tesla je ovih dana izašla s brendiranom daskom za surfanje. Ograničena količina odmah se rasprodala, no dok je Teslina daska praktički obična, ona švedskog proizvođača Awake, koja je s današnjim danom krenula u prodaju – potpuno je električna!

Postoji još jedna poprilična razlika. U Tesli su za svoju dasku za surfanje tražili 1.500 dolara, a RÄVIK košta – 18.900 eura! Nekako sumnjamo da će se po ovoj cijeni brzo rasprodati.

Za ovaj novac dobije se plovilo od 35 kg, dugačko 1,79 m koje pomoću mlaznica juri 30 čvorova odnosno kakvih 56 km/h! Tu brzinu RÄVIK postiže za samo 4 sekunde.

RÄVIK-om se upravlja bežičnim joystickom i naginjanjem, a koliko je ovo čudo zabavno možda najbolje pokazuje video priložen u nastavku.

Doduše oveća masa, čini se, onemogućava jednostavno i stabilno surfanje i skakanje po valovima, no zato su baterije dostatne za 40-ak minuta vožnje.

Niša električnih plovila iz dana u dan sve bogatija je ponudom, pa nas ne bi iznenadilo da RÄVIKu skorije vrijeme dobije jeftiniju konkurenciju.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: