Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo nije Hummer, ali je KIA: Upoznajte korejsku konjicu (VIDEO) Reviewed by Momizat on . I navodno nije kopija Hummera, već djelo korejskih stručnjaka. Mi ćemo ipak ostaviti rezervu da se radi o još jednom "dobrom dijelu" američkog vojnog programa k I navodno nije kopija Hummera, već djelo korejskih stručnjaka. Mi ćemo ipak ostaviti rezervu da se radi o još jednom "dobrom dijelu" američkog vojnog programa k Rating: 0

Ovo nije Hummer, ali je KIA: Upoznajte korejsku konjicu (VIDEO)

Advertisement

I navodno nije kopija Hummera, već djelo korejskih stručnjaka.

Mi ćemo ipak ostaviti rezervu da se radi o još jednom “dobrom dijelu” američkog vojnog programa koji je usprkos paprenim cijenama uspio osvojiti veći dio svijeta. A Koreja, naravno Južna, kao jedan do ozbiljnijih saveznika ima pravo i na ovakve angažmane.

Korejski Hummer nosi oznaku KLTV ili dulje Kia Light Tactical Vehicle, a radi se već o trećoj generaciji vozila. Predstavljena je 2015. godine, a osnovna namjena je zadovoljenje potreba korejske vojske za laganim taktičkim vozilom.

Naravno, vozilo je modularno i može odgovoriti na sve zadaće u mirnodopskim i borbenim djelovanjima, od pružanja potpore i prijevoza ljudstva do manjih izvidničkih zadataka i borbe. Nude se i dvije izvedbe međuosovinskog razmaka, a maksimalno moguće opterećenje je 7 tona, odnosno prijevoz do osam vojnika sa specijalnom opremom.

Recimo i neke zanimljivosti. S obzirom na područje djelovanje i klimatske uvjete sva vozila su opremljena sustavom klimatizacije, a vozila su i djelomično oklopljena karbonskim elementima i neprobojnim staklom. Ispod poklopca je turbodizelaš od 225 KS usuglašen s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. Na popisu dodatne opreme je generator za proizvodnju električne energije za potrebe dodatnih sustava.

Neovisan ovjes, ABS i mogućnost regulacije tlaka u svakoj gumi uz preduvjet izražene visine podnice dodatni su plus u manevarskim sposobnostima u terenskoj vožnji. Operabilnost vozila uključuje vanjske temperature do 43 stupnjeva Celzija, dubinu vodenih prepreka do 76 cm, te nagibe od 40% (bočni) i 60% (uspon). Vozi do 130 km/h, a s jednim tankom prijeći će oko 600 km.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: