Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

POBJEŠNJELI ROLLS: Rolls-Royce Silver Shadow II Turbo (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ako mislite da se samo neugledni, jeftini automobili prepravljaju da liče na luksuzne krstarice, razmislite još jednom, nakon što vidite jednu ovakvu kreaciju! Ako mislite da se samo neugledni, jeftini automobili prepravljaju da liče na luksuzne krstarice, razmislite još jednom, nakon što vidite jednu ovakvu kreaciju! Rating: 0

POBJEŠNJELI ROLLS: Rolls-Royce Silver Shadow II Turbo (VIDEO)

Advertisement

Ako mislite da se samo neugledni, jeftini automobili prepravljaju da liče na luksuzne krstarice, razmislite još jednom, nakon što vidite jednu ovakvu kreaciju! Oni koji malo duže prate auto-svet, odmah će, i pored ‘budž-prepravki’, primetiti čuveni Rolls-Royce Silver Shadow II iz 1978. godine.

Naime, izvesni Corbin Goodwin, kojem ovo definitivno nije prvi poduhvat ovog tipa, odlučio se da temeljno preradi Silver Shadow! V8 motor od 6,75 litara zapremine ostao je isti, ali je zato umesto serijske transmisije tu sad Fordova manuelna iz Super Duty pikapa!

Prerađeno je i oslanjanje, a veliki hladnjak sada se nalazi u prtljažniku i to zbog činjenice da je napred montiran veliki interkuler koji “prehranjuje” agregat, sada opremljen turbo punjačem!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: