Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pogledajte reakciju vozača autobusa na autoputu, kojom je spasao nekoliko života (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ovo je zaista bilo za dlaku. Samo nekoliko centimatara je delilo, da se ova saobraćajna nezgoda pretvori u pravu tragediju... Ovaj snimak od pre nekoliko meseci Ovo je zaista bilo za dlaku. Samo nekoliko centimatara je delilo, da se ova saobraćajna nezgoda pretvori u pravu tragediju... Ovaj snimak od pre nekoliko meseci Rating: 0

Pogledajte reakciju vozača autobusa na autoputu, kojom je spasao nekoliko života (VIDEO)

Advertisement

Ovo je zaista bilo za dlaku. Samo nekoliko centimatara je delilo, da se ova saobraćajna nezgoda pretvori u pravu tragediju…

Ovaj snimak od pre nekoliko meseci, na prvi pogled ne otkriva ništa dramatično. Na prvi pogled sasvim obična vožnja po autoputu, za samo nekoliko trenutaka mogla se pretvoriti u tragediju. Na svu sreću, za volanom 10-ak tona teškog autobusa sedeo je priseban i odgovoran vozač. On je odreagovao najbolje što je mogao u datom trenutku, što je spasilo nekoliko života.

Kamera u autobusu koji se kretao po britanskom autoputu M40, snimila je momenat od kojeg zastaje dah. Za volanom je bio Mike Helm, čijom reakcijom je izbegnut udes sa teškim posledicama. Pored njega, brzom desnom saobraćajnom trakom (u Vrlikoj Britaniji se vozi levom stranom), kretao se Volkswagen Golf V GTI, koji nije optimalno procenio situaciju ispred sebe, i koji je naglo zakočio, da ne bi udario u automobile koji su se, iz nekog razloga, kretali veoma sporo. Naravno, snažno kočenje pratio je i manevar volanom, što je rezultiralo gubitkom kontrole nad automobilom i okretanjem na putu.

Brzo zaustaviti težak autobus, pri brzini od 98 km/h ni malo nije jednostavno. Na sreću vozača automobila, kao i vozača i putnika u autobusu, od udarca ih je delilo veoma malo, samo nekoliko centimetara. Odlično je reagovao i vozač Peugeota 208, koji je brzim manevrom prešao u srednju saobraćajnu traku, a zatim i u levu, čime je takođe uspeo da izbegne udarac u Golfa.

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: