Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pogledajte šta se dogodi kada seljaci ne žele da prodaju zemlju (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Poznato je da ljudska domišljatost ponekad može da se meri sa čudom prirode. Klasičan primer je put u Kini koji spaja sela Jingking i Jinanšao. U spektakularnim Poznato je da ljudska domišljatost ponekad može da se meri sa čudom prirode. Klasičan primer je put u Kini koji spaja sela Jingking i Jinanšao. U spektakularnim Rating: 0

Pogledajte šta se dogodi kada seljaci ne žele da prodaju zemlju (VIDEO)

Advertisement

Poznato je da ljudska domišljatost ponekad može da se meri sa čudom prirode. Klasičan primer je put u Kini koji spaja sela Jingking i Jinanšao.

U spektakularnim snimcima koje je snimio dron, možete da videti krivudavi planinski put u provinciji Junan u južnoj Kini. Postavljen je 1995. godine da bi se povezala sela Jinking i Jinanšao.

Plan je bio da put prođe kroz dolinu, ali su se vlasi suočile sa složenim problemom. Visina nadoknade koju su seljanima morali da plate za oduzimanje zemlje bila je impresivna. Odlučeno je da se izgradi put odmah uz greben, na nadmorskoj visino od 2.080 metara.

Danas vozači, umesto samo da pravo voze 6,8 kilometara, moraju da naprave 68 skretanja na putu od jednog sela do drugog.

Ali pogled iz vazduha je zaista impresivan.

Izvor: Mojauto.rs

Komentari korisnika: