Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Policija iz autobusa špijunira vozače koji koriste mobilni (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Koliko god bilo frustrirajuće da gledamo brojne vozače u Srbiji kako koriste telefon dok voze, to ipak nije problem koji se dešava samo kod nas. Ovaj saobraćajn Koliko god bilo frustrirajuće da gledamo brojne vozače u Srbiji kako koriste telefon dok voze, to ipak nije problem koji se dešava samo kod nas. Ovaj saobraćajn Rating: 0

Policija iz autobusa špijunira vozače koji koriste mobilni (VIDEO)

Advertisement

Koliko god bilo frustrirajuće da gledamo brojne vozače u Srbiji kako koriste telefon dok voze, to ipak nije problem koji se dešava samo kod nas.

Ovaj saobraćajni prekršaj čest je i u Holandiji, ali takve vozače nije uvek lako uhvatiti na delu.

Holandska policija pokazala je inventivnost i smislila je interesantan pristup kako da otkrije vozače koji krše propise i ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Kako bi uhvatili prekršioce na delu, službenici organa reda voze se neobeleženim turističkim autobusom i iz kabine špijuniraju vozače koji razgovaraju mobilnim telefonom dok su za volanom:

Kako se navodi, na ovaj način je samo u poslednjih nekoliko dana u oblasti Istočna Holandiji uhvaćeno preko 700 vozača automobila i kamiona kako koriste telefon na autoputu.

Policijski službenici imaju odličan pregled situacije iz autobusa i lako uoče one koji krše propise i identifikuju vozila za čijim su upravljačem. Podaci o vozilu i lokaciji zatim se prosleđuju patroli na tom delu autoputa, koja zaustavlja prekršioce.

Kazna za one koji razgovaraju mobilnim za volanom iznosi 230 evra, plus administrativna taksa od 9 evra.

Uprava policije Istočne Holandije saopštila je da su za tri dana naplatili kazne u vrednosti od preko 100.000 evra.

“To je velika suma novca, ali kažnjavanje nije naš prioritetni cilj”, kažu predstavnici policije.

“Nadamo se da smo objavljivanjem podataka u javnosti podigli svest vozača o opasnostima koje sa sobom nosi razgovor mobilnim u vožnji.”

Holandaska policija upozorava da šokantno veliki broj vozača i dalje koristi telefon u vožnji. Zato će ovaj metod otkrivanja prekršilaca za volanom povremeno primenjivati i u budućnosti.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: