Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

POSTIŽE 261 KM/H: Tricikl na vodu ubrzava s mjesta do 100 km/h za pola sekunde (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Voda je izvor života, no kako se čini može biti i izvor poprilične zabave, ako zabavom smatrate katapultiranje s mjesta do 100 km/h u treptaj oka. Postavite li Voda je izvor života, no kako se čini može biti i izvor poprilične zabave, ako zabavom smatrate katapultiranje s mjesta do 100 km/h u treptaj oka. Postavite li Rating: 0

POSTIŽE 261 KM/H: Tricikl na vodu ubrzava s mjesta do 100 km/h za pola sekunde (VIDEO)

Advertisement

Voda je izvor života, no kako se čini može biti i izvor poprilične zabave, ako zabavom smatrate katapultiranje s mjesta do 100 km/h u treptaj oka.

Postavite li Francoisa Gissya i njegov vodeno-raketni tricikl na startnu ravninu rame uz rame s bilo kojim superautomobilom ili hiperautomobilom današnjice, malo je reći da će ubrzanjem do 100 km/h njima obrisati pod.

Točnije – ostaviti će ih u oblaku vodene prašine!

Njegov tricikl, sastavljen od dijelova karting bolida, pogoni smjesa plina i vode stlačenih pod pritiskom od 413 bara. Ovo je dovoljno da ga lansira s mjesta do 100 km/h za pola sekunde i sve do 261 km/h maksimalne brzine uz akceleraciju od 5,1 g!

Doista trebate vidjeti ovo čudo u akciji da biste shvatili koliko brzo ide.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: