Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

POTVRĐENO: Lamborghini Aventedor SVJ novi rekorder Nurburgringa! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ono što smo najavili pre skoro mesec dana, Lamborghini je sada i zvanično potvrdio – Aventador Super Veloce Jota postavio je novo najbrže vreme na Nurburgring N Ono što smo najavili pre skoro mesec dana, Lamborghini je sada i zvanično potvrdio – Aventador Super Veloce Jota postavio je novo najbrže vreme na Nurburgring N Rating: 0

POTVRĐENO: Lamborghini Aventedor SVJ novi rekorder Nurburgringa! (VIDEO)

Advertisement

Ono što smo najavili pre skoro mesec dana, Lamborghini je sada i zvanično potvrdio – Aventador Super Veloce Jota postavio je novo najbrže vreme na Nurburgring Nordschleife!

Ako se sećate, negde početkom ovog meseca, najavili smo mogućnost, na osnovu tada još uvek neproverenih informacija, da je Lamborghini Aventador SVJ postao najbrži serijski automobil na stazi Nurburgring Nordschleife, sa vremenom od oko 6 minuta i 45 sekundi.

Nakon tri i više nedelje, Lamborghini je napokon i zvanično potvrdio ovu informaciju, te je Aventador Super Veloce Jota i oficijelno rekorder „Zelenog pakla“, sa vremenom 6:44,97, što je za 2,27 sekundi brže od dosadašnjeg najboljeg vremena kojeg je držao Porsche 911 GT2 RS, a oko 15 sekundi brže od „običnog“ Aventador SV.

Prema informacijama, SVJ iz 6,5-litarskog V12 motora „izvlači“ oko 770 konjskih snaga, što je za oko 20-ak „konja“ više u odnosu na Super Veloce verziju. Lamborghini je sinoć objavio i snimak kompletnog kruga, tako da možete u potpunosti da uživate u novom rekorderu!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: