Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

PROŠIRENA STVARNOST: Porsche želi da nas vjetrobransko staklo uči vožnji (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Projekcija informacija na vjetrobransko staklo i nije neka novost. S nama je već godinama, čak i u nižim klasama vozila, a vozač pomoću ove tehnologije može dob Projekcija informacija na vjetrobransko staklo i nije neka novost. S nama je već godinama, čak i u nižim klasama vozila, a vozač pomoću ove tehnologije može dob Rating: 0

PROŠIRENA STVARNOST: Porsche želi da nas vjetrobransko staklo uči vožnji (VIDEO)

Advertisement

Projekcija informacija na vjetrobransko staklo i nije neka novost. S nama je već godinama, čak i u nižim klasama vozila, a vozač pomoću ove tehnologije može dobiti informacije poput brzine, navigacije ili pak prometnih znakova bez da skine pogled s ceste

Porsche i Hyundai planiraju otići korak dalje partnerstvom s kompanijom WayRay. Ova inovativna tvrtka s 250 zaposlenika razvija holografske projektore za proširenu stvarnost koji bi mogli uistinu izmijeniti način na koji doživljavamo vožnju.

Nekoliko je primjena njihovih malenih projektora, koji kao podlogu mogu koristiti praktički bilo koju površinu, a kao jednu od zanimljivijih Porsche vidi mogućnost učenja vozača idealnim putanjama.

Kao što možete vidjeti u priloženim fotografijama, proširena stvarnost prikazivala bi na vjetrobranskom staklu linije na cesti s idealnom brzinom, pa čak i ‘duh’ automobila sa savršenom putanjom i njegov položaj u odnosnu na zavoj.

Sustav također može unaprijed označiti dostupna parkirna mjesta, najaviti i simulirati vremensku prognozu, prikazati cijene najma soba i stanova u kvartu kroz koji prolazite, ili vam pak jasno označiti u kojoj traci trebate biti kako biste najbrže stigli do unesene destinacije.

Zvuči odlično a izgleda još bolje. Nadajmo se samo da će postati serijska stvarnost prije nego kasnije.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: