Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

PUNA BATERIJA ZA 3 I POL SATA: Evo kako funkcionira BMW-ov bežični punjač (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Moramo priznati da nas veseli budućnost u kojoj automobile nećemo morati puniti na benzinskim postajama, već će se njihove baterije automatski puniti čim se zau Moramo priznati da nas veseli budućnost u kojoj automobile nećemo morati puniti na benzinskim postajama, već će se njihove baterije automatski puniti čim se zau Rating: 0

PUNA BATERIJA ZA 3 I POL SATA: Evo kako funkcionira BMW-ov bežični punjač (VIDEO)

Advertisement

Moramo priznati da nas veseli budućnost u kojoj automobile nećemo morati puniti na benzinskim postajama, već će se njihove baterije automatski puniti čim se zaustavimo na za to predviđenom mjestu

Naravno govorimo o bežičnom punjenju, a tehnologija koja već neko vrijeme funkcionira kod mobitela, pronašla je svoje mjesto i u automobilskoj industriji.

BMW-ov hibridni model 530e iPerformance, naime, sad je moguće naručiti s bežičnim punjačem.

Sustav se zasniva na platformi koja se može postaviti unutar garaže ili na parkirno mjesto, te nudi punjenje pomoću magnetnih zavojnica najvećom snagom od 3,2 kW. Ovo je dovoljno da napuni bateriju hibridne serije 5 za tri i pol sata.

Valja istaknuti da 530e iPerformance ima poprilično malenu bateriju kapaciteta 9,2 kWh no i s njom je sposoban prevaliti do 45 km isključivo na električnu energiju. Elektromotor ovog automobila uparen je s dvolitrenim turbopunjenim benzincem, a par zajedno razvija 250 KS i 420 Nm te je sposoban ubrzati automobil s mjesta do 100 km/h za 6,1 sekundu, te sve do maksimalne brzine od 209 km/h.

Pritom je hibridna petica deklarirana na kombiniranu potrošnju u europskom ciklusu od svega dvije litre goriva na stotinu kilometara.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: