Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Revolucija na točkovima: Hyundaijev ‘hodajući’ automobil (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu, korejski proizvođač predstavlja Elevate koncept futurističkog vozila koje može da odgovori na Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu, korejski proizvođač predstavlja Elevate koncept futurističkog vozila koje može da odgovori na Rating: 0

Revolucija na točkovima: Hyundaijev ‘hodajući’ automobil (VIDEO)

Advertisement

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu, korejski proizvođač predstavlja Elevate koncept futurističkog vozila koje može da odgovori na sve izazove terenske vožnje.

Takozvani “hodajući automobil”, kako Hyundai opisuje ovaj koncept, podseća na vozilo kakvo smo viđali u SF filmovima.

Zamišljeno je pre svega kao vozilo koje bi se koristilo u spasilačkim misijama nakon prirodnih katastrofa koje za sobom ostavljaju ruševine (zemljotresa, poplava, cunamija…).

Koncept Elevate sastoji se od putničke kabine i 4 robotska produžetka na čijim se završecima nalazi po jedan točak. Ovakva koncepcija vozila omogućava vozaču da ga koristi kao regularan automobil, ali i da pomoću hodajućeg režima vožnje prelazi prepreke koje bi za klasične terence bile nepremostive.

Pogledajte video:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: