Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

SAMO U RUSIJI: Napravio BMW E30 na mlazni pogon! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Mnogi vlasnici stare, dobre 'kockice' BMW E30 'budžili' su svakakve motore umesto serijskih, ali se retko ko odlučio da u motorski prostor ubaci mlaznu turbinu! Mnogi vlasnici stare, dobre 'kockice' BMW E30 'budžili' su svakakve motore umesto serijskih, ali se retko ko odlučio da u motorski prostor ubaci mlaznu turbinu! Rating: 0

SAMO U RUSIJI: Napravio BMW E30 na mlazni pogon! (VIDEO)

Advertisement

Mnogi vlasnici stare, dobre ‘kockice’ BMW E30 ‘budžili’ su svakakve motore umesto serijskih, ali se retko ko odlučio da u motorski prostor ubaci mlaznu turbinu!

Da ljudskoj mašti nema kraja, a naročito ako može i da se sprovede u delo, potvrđuje i grupa momaka na čelu sa Igorom Negodom iz Rusije, koji su u stari BMW E30, popularnu „kockicu“, umesto klasičnog pogonskog agregata, ubacili, ni manje, ni više, već mlazni motor!

Zapravo, u pitanju je kompaktna TS-21 turbina koja se svojevremeno koristila u MiG-23 kao pomoćni agregat (tzv. APU) i prilikom startovanja glavnog mlaznog motora. TS-21 raspolaže sa 83 konjske snage pri 2400 obrtaja u minutu, dok maksimalni obrtni moment iznosi 400 Nm.

Ipak, daleko impresivnije od suvoparnih podataka jeste kako sve to deluje u praksi, kada se turbina startuje, a plamenovi izlete iz „haube“ BMW-a! A ako se pitate „koliko može da razvije“, pa ne baš nešto mnogo budući da je Negoda sa ovom „kockicom“ dostigao 87 km/h!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: