Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Smart Fortwo pomoću Kawasakijevog motora od 190 KS pretvoren u ‘džepnu raketu’ (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Smart Fortwo nije vozlilo koje je poznato po performansama zbog njegovih malih trocilindričnih motora, ali je jedan vlasnik to odlučio promijeniti. Radi se o vl Smart Fortwo nije vozlilo koje je poznato po performansama zbog njegovih malih trocilindričnih motora, ali je jedan vlasnik to odlučio promijeniti. Radi se o vl Rating: 0

Smart Fortwo pomoću Kawasakijevog motora od 190 KS pretvoren u ‘džepnu raketu’ (VIDEO)

Advertisement

Smart Fortwo nije vozlilo koje je poznato po performansama zbog njegovih malih trocilindričnih motora, ali je jedan vlasnik to odlučio promijeniti.

Radi se o vlasniku iz Velike Britanije koji je u prvu generaciju Smarta Fortwo ugradio motor motocikla Kawasaki ZX-10R.

Kawasaki pokreće 1,0-litarski četverocilindrični motor, a vlasnik je rekao da je ugradio noviji motor koji isporučuje 190 KS (13,000 rpm). Ovo je značajno poboljšanje fa Fortwo jer najsnažnije Brabusove verzije imaju 75 KS, dok snaga za dizelske verzije iznosi 41 KS.

U ovom slučaju je zadržan sekvencijalni mjenjač motocikla, zbog kojeg je pomalo teško voziti automobil.

Vlasnik je kupio Smart s Kawasakijevim motorom, ali je tek tu počeo njegov projekt. Radio je kako bi ga učinio boljim za vožnju, unaprijedio je kočnice naprijed, dok je nazad postavio diskove. Nazad su postvljeni i novi amortizeri kojima je potrebno podešavanje.

Rezultat rada je “divlji” Smart u čijoj unutrašnjosti vlada zaglušujuća buka motora.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: