Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Šta biste radili da ste veoma bogati? Evo jedne ideje (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Jedna od najspektakularnijih kolekcija supersportskih automobila nalazi se u Japanu. Postoje zaljubljenici u automobile koji bi bili više nego zadovoljni da u s Jedna od najspektakularnijih kolekcija supersportskih automobila nalazi se u Japanu. Postoje zaljubljenici u automobile koji bi bili više nego zadovoljni da u s Rating: 0

Šta biste radili da ste veoma bogati? Evo jedne ideje (VIDEO)

Advertisement

Jedna od najspektakularnijih kolekcija supersportskih automobila nalazi se u Japanu.

Postoje zaljubljenici u automobile koji bi bili više nego zadovoljni da u svojoj garaži imaju jedan Ferrari ili Lamborghini, a postoje i oni retki, bogati kolekcionari koji u svom vlasništvu imaju čitav vozni park ovih skupocenih modela.

U ove druge spada izvesni gospodin Miura iz Japana, čije je ime jasna asocijacija na Lamborghini i njegov legendarni istoimeni model iz 60-tih. Iako Miura poseduje i neke neverovatno retke primerke Lamborghinija, u njegovoj kolekciji dominiraju Ferrariji.

Ne samo što su tu svi hipersportski modeli iz istorije proizvođača iz Maranela, od 288 GTO, pa do najnovijeg LaFerrarija, već Miura poseduje po dva primerka nekih od ovih automobila, dok su pojedina vozila izuzetno retka u svetu.

Što se itče Lamborghinija, izdvaja se model Reventon koji je izrađen u veoma ograničenoj seriji.

Osim prostorije u kojoj se čuvaju samo hipersportski automobili sa najekstremnijim performansama, tu je još jedna u kojoj su smešteni “obični” supersportski modeli, među kojima je i prototip čuvenog Lamborghinija Countach.

Kolekciju gospodina Miure predstavlja vam jedan od najpoznatijih fanova superautomobila, poznat na Jutjubi kao Shmee150. Uživajte:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: