Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Šta se dešava kada se točak odvoji od vozila? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Sasvim je jasno da će točak da se odvoji od vozila, međutim to nije sve. Ekipa koja se svojski potrudila sa „satre“ Opel Astru „ponovo jaše“. Ovoga puta im je m Sasvim je jasno da će točak da se odvoji od vozila, međutim to nije sve. Ekipa koja se svojski potrudila sa „satre“ Opel Astru „ponovo jaše“. Ovoga puta im je m Rating: 0

Šta se dešava kada se točak odvoji od vozila? (VIDEO)

Advertisement

Sasvim je jasno da će točak da se odvoji od vozila, međutim to nije sve.

Ekipa koja se svojski potrudila sa „satre“ Opel Astru „ponovo jaše“. Ovoga puta im je misija da utvrde šta se desi kada su zavrtnji na točku „labavi“.

Ovo „istraživanje“ je delo YouTube kanala pod nazivom mastermilo82. Pre nego što kreirate neke predubeđenja kako bi ovo trebalo da bude izvedeno, znajte da iz svega mogu da se izvuku sasvim legitimne lekcije. Doduše, oštećenja na automobilu se podrazumevaju, ali sve u ime nauke i znanja!

U ovom konkretnom slučaju, odvažni test vozači su otpustili zavrtnje na levom prednjem točku Astre, a zatim se uputili na put. Lekcija broj jedan: Na volanu se bez ikakve dileme može osetiti da točak nije pričvršćen, bar kada je prednji u pitanju. Iziskuje se značajna dodatna korekcija. Nakon par krugova, zavrtnji su „odbili“ da otpadnu, tako da je jedan uklonjen a drugi su „olabavljeni“ još više.

Ovde stvari postaju interesantnije a na red dolazi lekcija broj 2, i to dobra. Ukoliko se točak iznenada odvoji tokom vožnje, pokušajte da se oduprete nagonu koji podrazumeva oštro kočenje. S obzirom da jednog točka nema, kočna sila je s jedne strane automobila značajno umanjena, tako da bilo kakvi nagli potezi mogu nepredviđeno zaneti vozilo. Ukoliko se odvoji zadnji točak, može doći do nekontrolisanog proklizavanja.

Neverovatno, ali točak je vraćen na svoje mesto sa minimalnim oštećenjima zavrtnja. Opel Astra je preživela, što znači da nas uskoro očekuje novi video.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: