Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Stari sovjetski kamion brži od Porschea Caymana i BMW-a M2 (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Uz dobar novi motor i dobre majstore svako vozilo može juriti samo tako, a pravi pokazatelj toga je i ovaj stari ruski kamion ZIL-130 Ruski kamion ZIL-130 proiz Uz dobar novi motor i dobre majstore svako vozilo može juriti samo tako, a pravi pokazatelj toga je i ovaj stari ruski kamion ZIL-130 Ruski kamion ZIL-130 proiz Rating: 0

Stari sovjetski kamion brži od Porschea Caymana i BMW-a M2 (VIDEO)

Advertisement

Uz dobar novi motor i dobre majstore svako vozilo može juriti samo tako, a pravi pokazatelj toga je i ovaj stari ruski kamion ZIL-130

Ruski kamion ZIL-130 proizvodio se čak 30 godina i napravljeno je skoro 3,5 milijuna komada, pa u Rusiji svakako zaslužuje status legende. Služio je kao cisterna, prevozio je zemlju, građevinski materijal pa čak i rakete, ali nikada nije bio predviđen za utrke ubrzanja. Sve do danas.

Poznati YouTube kanal AcademeG odlučio je napraviti odličan projekt. U stari kamion težak 4,3 tone ugrađen je motor V8 iz razbijenoga BMW-a X5 M. Uz malo modificiranja ovaj motor razvija više od 700 konjskih snaga, koje šalje na sva četiri kotača. S takvom snagom ga sigurno ne bi trebali podcijeniti.

Podsjetimo, Porsche Cayman pokreće 3,4-litreni motor koji razvija 330 konjskih snaga, a novi BMW M2 pokreće 3-litreni redni ‘šestak’ s 370 konjskih snaga. Iako oba protivnika imaju znatno manju snagu, također imaju i znatno manju masu i bolju tehnologiju, pa su tako veće šanse za pobjedu, ali to im nije pomoglo.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: