Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Što se dogodi kad istovremeno pritisnete papučicu gasa i kočnice? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Korištenje papučica gasa i kočnice istovremeno možda se čini nerazumno, no ovu tehniku trkaći često koriste kako bi smanjili efekt premještanja težišta vozila O Korištenje papučica gasa i kočnice istovremeno možda se čini nerazumno, no ovu tehniku trkaći često koriste kako bi smanjili efekt premještanja težišta vozila O Rating: 0

Što se dogodi kad istovremeno pritisnete papučicu gasa i kočnice? (VIDEO)

Advertisement

Korištenje papučica gasa i kočnice istovremeno možda se čini nerazumno, no ovu tehniku trkaći često koriste kako bi smanjili efekt premještanja težišta vozila

Ovaj proces odvija se u iznimno kratkim sekvencama čime se, između ostalog, umanjuje mogućnost štete po automobilske komponente. No, što bi se dogodilo kad bismo istovremeno pritisnuli papučicu gasa i kočnice na duže vrijeme?

Na najgori način ovo je saznala ekipa ruskog YouTube kanala Garage 54. Dečki su trebali zamijeniti diskove na Mercedesu, no prije ovog relativno jednostavnog zahvata odlučili su postojeći set ‘skuhati’.

Gume su uklonjene a čitav proces snimljen je u večernjim satima kako bi efekt užarenih diskova bio upečatljiviji.

Teško je procijeniti koliko je ukupno trajalo mrcvarenje Mercedesovih kočnica, no do pucanja diska ipak nije došlo zahvaljujući kvalitetnoj izradi.

To ipak ne znači da je zlouporaba prošla bez posljedica, jer je visoka temperatura uništila rotore, te iskrivila pločice i komponente kliješta, a automobil je ostao i bez kočione tekućine.

Ako baš morate istovremeno koristiti kočnicu i gas svakako činite to u što kraćim periodima.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: