Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tesla Model X je 300 metara vukao Boenig 787-9 Dreamliner težak 130 tona (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Povukavši ogromni Boeing, atraktivan Teslin SUV osvojio je laskavu titulu. Uspješno obavljen posao za električni Tesla Model X. Električno pogonjeni SUV vukao j Povukavši ogromni Boeing, atraktivan Teslin SUV osvojio je laskavu titulu. Uspješno obavljen posao za električni Tesla Model X. Električno pogonjeni SUV vukao j Rating: 0

Tesla Model X je 300 metara vukao Boenig 787-9 Dreamliner težak 130 tona (VIDEO)

Advertisement

Povukavši ogromni Boeing, atraktivan Teslin SUV osvojio je laskavu titulu.

Uspješno obavljen posao za električni Tesla Model X. Električno pogonjeni SUV vukao je ogromni Boeing 787-9 punih 300 metara i tako ušao u Knjigu rekorda kao električno vozilo koje je povuklo najteži teret. Test je odrađen u Melbourneu, a 130 tona težak zrakoplov na test je ustupio Qantas Airlines.

Posao je odradio Tesla Model X P100D, koji prema specifikacijama može vući prikolicu težine 2,5 tona. Neustrašivo je odradio osjetno teži posao na koji se još nije odvažio nijedan električni auto. Najmoćnija izvedba Modela x na 100 km/h stiže za 3,1 sekundu, ima doseg od 542 km i u Njemačkoj stoji 156.000 eura. Sličan posao prije su odradili SUV-ovi kao što su VW Touareg, Porsche Cayenne, Nissan Patrol, dok je Toyota Tundra teglila space shuttle od 60 tona, ali punih 20 km.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: